Horseshoe Bend

Horseshoe Bend este una dintre cele mai fotogenice zone din apropierea de orașul Page, Arizona și amonte de Marele Canion. Deși Horseshoe Bend este prezentat ca un reper important atât pentru Glen Canyon National Recreation Area, cât și pentru Grand Canyon National Park, orașul Page și Navajo Nation, el este situat în Glen Canyon National Recreation Area.

Horseshoe Bend reprezintă de fapt un meandru în formă de potcoavă al râului Colorado, care s-a format în straturile de gresie ale Podișului Colorado, cu ceva milioane de ani în urmă.

Vizita la Horseshoe Bend a fost una destul de spectaculoasă, mai ales nu era nimic amenajat, așa că fiecare s-a apropiat de marginea prăpastiei, în funcție de propria frică de înălțime, mai ales că înălțimea peretelui de stâncă este de circa 300 m.

În ultimii ani, în zonă a fost contruită o parcare mai mare, și un drum de circa 1,2 km, iar la punctul de belvedere s-au amenajat niște balustrade, pentru o mai bună protecție a turiștilor. Acest nou drum este accesibil și persoanelor cu dizabilități. Trebuie reținut faptul că deși Horseshoe Bend este în interiorul parcului, parcarea aparține de orașul Page și se plătește suplimentar pentru ea.

Una peste alta, Horseshoe Bend este o atracție care nu trebuie ratată dacă vă aflați în apropiere de Page, Arizona sau Marele Canion. De asemenea, se recomandă ca vizita să se facă dimineața când se pare că soarele este într-o poziție mai favorabilă.

[Vizitat în 19.07.2009]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*