Hell’s Gate National Park

Parcul Național Hell’s Gate a fost o oprire neprogramată initial în circuitul din Kenya, fiind o alternativă la Craterul Suswa, agentul nostru de turism inventând tot felul de scuze, doar ca să nu ne ducă acolo, desi initial așa ne-am înțeles.

Parcul Național Hell’s Gate este unul dintre cele mai mici parcuri din Kenya fiind totodată unul dintre cele mai populare parcuri, datorită accesului ușor din Nairobi, dar și a varietății de animale sălbatice și a peisajelor uimitoare de aici.

Parcul a fost desemnat oficial în 1984 și a fost denumit după o zonă de chei prăbușite de-a lungul unui râu care a alimentat cândva un lac prehistoric, care alimenta așezările din Valea Riftului. Numele de Hell Gate (Poarta Iadului) i-a fost dat de către exploratorii Fisher și Thomson în 1883.

Principalele activități turistice din Hell’s Gate sunt reprezentate de drumeții, plimbări cu bicicleta, aici existând chiar și trei locuri de campare, lucru destul de atipic pentru parcurile din Africa.

Noi am ajuns destul de târziu la intrarea în parc, iar prima escală a făcut-o în zona campingului Naiburta, unde am luat un prânz întârziat. Deși nu sunt multe animale, peisajul este unul foarte interesat și compensează în mare parte lipsa celor ”Big 5”. După picnic am revenit în valea principală și ne-am oprit în zona unui perete de stâncă cu o concentrație destul de mare de cuiburi de vulturi, din câte am înțeles vulturul lui Rüppell (Gyps rueppelli).

Din păcate, parcul se închide la ora 6 pm și nu am avut timp să vizităm mai mult, iar din câte am întețes, Defileul Hell’s Gate, o vale largă și adâncă care trece prin zona centrală a parcului, a fost închis accesului în perioada respectivă.

[Vizitat în 03.06.2023]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*