Hallstadt

Hallstatt este o mică localitate montană din centrul Austriei, recunoscută prin frumusețea și pitorescul său. Zona a fost inclusă în lista siturilor patrimoniului mondial UNESCO în anul 1997. Pe lângă orașul Halstatt, situl UNESCO include și Lacul Halstätter, masivul Dachstein, orașul Obertraun și zonele învecinate. Munții Dachstein sunt renumiți pentru peșterile lor, printre care și o peșteră mare de gheață.

Aam vizitat Hallstatt-ul la mijlocul lunii decembrie, când ziua este scurtă, iar faimoasa mină de sare și peștera de gheață Dachstein sunt închise. Mai mult decât atât, am ajus la Hallstatt în adoua parte a zilei, așa că vizita a fost și mai scurtă.

Ca să ajung la Hallstatt am luat trenul din Badl Ischl, oraș stațiune situat la circa 30 min și 6 stații de Hallstatt. Gara din Hallstatt se află pe partea opusă a lacului față de oraș, iar pentru a ajunge acolo, la orele de sosire și plecare a trenurilor există un feribot care face legătura. Debarcaderul feribotului este situat direct în centrul orașului Hallstatt, în imediata apropiere a piaței.

Hallstatt este o localitate destul de mică și, deși era mijlocul lui decembrie și spre seară, m-a surprins numărul mare de turiști, mai ales asiatici care se plimbau pe aici. Orașul în sine mi s-a părut mult mai spectaculos din feribot sau din anumite puncte mai înalte, mai ales ca este dominat de munții din jur.

Am plecat când s-a întunecat, oră la care feribotul nu mai traversează lacul până la gară. Prin urmare am optat să ocolesc lacul și să merg spre Obertraun, situat la circa 5 km, de unde am luat trenul înapoi spre Badl Ischl.

[Vizitat în 11.12.2015]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*