Gunsan

Am petrecut o săptămână în Gunsan, fără să am posibilitatea vizitării orașului, cu excepția unor mall-uri în care au tot insistat să ne ducă pe fiecare seară gazdele noastre coreene. În ultima seară însă, am fost invitați la un tur al centrului ”istoric” al orașului.

În cadrul turului am aflat că Gunsan este un oraș relativ nou, datând din anii 1930, din porioada ocupației japoneze. El a fost construit pe locul unui vechi sat pescăresc de pe malurile râului Geum (sau Geumgang), care se varsă în marea Galbenă. Cam toată istoria Gunsan-ului este legată de ocupația japoneză.

Prima escală am făcut-o la templul Dongguksa (Dongkuk), un templu construit în stil japonez. Aici mi-a atras atenția un panou în japoneză și coreeană, care am înțeles că este donat de guvernul Japonez, prin care acesta îți cere scuze pentru perioada colonială.

Ne-am continuat periplul prin oraș oprindu-ne la principalele clădiri, printre care vechea primărie și Clădirea Vămii și am ajuns în port, acolo unde am înțeles că în perioada colonială se încărca toată producția de orez cu destinația Japonia.

Din punct de vedere turistic, orașul nu excelează prin mai nimic, dar dacă tot am ajuns acolo a meritat vizita nocturnă, care n-a durat totuși mai mult de o oră.

[Vizitat în 18.10.2019]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*