Guilin: Pagodele Sun și Moon

Am ajuns în Guilin pentru a participa la un schimb de experiență în cadrul Institutului de Cercetare a Carstului din China. Această ocazie mi-a dat posibilitatea să explorez puțin și restul orașului, în general în scurtele momente de pauză. Plecând de la această idee încă din prima zi, în pauza de masă, am luat un taxi cu încă 5 colegi și ne-am dus să vizitam ceva scurt. Destinația aleasa a fost parcul care găzduiește „Sun & Moon Pagodas”, sau mai pe românește pagodele Soarele si Luna.

Construite pe lacul Banyu, într-un mic părculeț cu acces liber (în Guilin accesul în majoritatea parcurilor se face contra cost, pe bază de bilet), cele două pagode surori sunt printre cele mai populare atracții din Guilin. Pagoda „Sun”, cea mai înaltă dintre ele cu o înălțime de 41 m, este și cea mai înaltă pagodă de cupru din lume. Cea de-a doua pagoda „Moon” are numai 35 m înălțime. Cele două sunt conectate printr-un tunel.

Din nefericire la ora amiezii când am vizitat pagodele erau închise. Se pare că cel mai bun timp pentru a vizita pagodele de pe lacul Banyu, este seara, când ele sunt luminate în galben-auriu și albastru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*