Coasta de granit roz (Côte de Granit Rose)

Vizita la Coasta de granit roz mi-a fost sugerată înainte de a pleca în nordul Franței, la Saint Malo. Din păcate am avut la dispoziție mai puțin de o jumătate de zi, așa că după o scurtă, la barajul construit pentru valorificarea energetică a mareei, în zona de vest a orașului St. Malo, am pornit pentru o vizită scurtă la Coasta de granit roz.

Coasta de granit roz de granit coasta este o zonă de coastă care se întinde pe o lungime de peste 30 km în Bretania. Culoarea, eroziunea rocilor de granit care apar de-a lungul golfurilor, a râurilor care se varsă în mare și a insulelor din apropierea țărmului formează un peisaj de neuitat, fiind considerată una dintre cele mai frumoase zone costiere din Franța.

Cum nu am avut prea mult timp la dispoziție, am ales o singură zonă din cei 30 km, adică o tură în jurul localității Ploumanach. Am parcat mașina într-o lângă plaja Trestarou și am pornit pe traseul Sentier des douaniers/GR34. Partea și mai bună a fost că nu ploua, deși se spune că în zonă plouă cam tot timpul anului.

Traseul este excelent amenajat, cu o potecă întreținută excelent și suficient de multe panouri cu informații de tot felul. Am mers spre capul Pors Kamor, unde există un far și am continuat până la plaja Saint-Guirec. Pot spune cu certitudine că traseul nu mi-a înșelat așteptările, fiind într-adevăr unul spectaculos, mai ales că printre nori răzbeau raze de soare care puneau în valoare granitul.

La întoarcerea spre Saint Malo, am făcut și o scurtă escală pe Île-de-Bréhat, dar fără să pierd prea mult timp, așa că rămâne pe data viitoare.

[Vizitat în 07.05.2015]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*