Grădina Zoologică din Beijing

Grădina Zoologică din Beijing a fost creată în anul 1906, în timpul dinastiei Qing și reprezintă cea mai veche grădină zoologică din China. Grădina zoologică ocupă o suprafață de 89 de hectare inclusiv 5,6 hectare de lacuri și iazuri.

Aici se găsesc aproximativ 450 de specii diferite de animale terestre și peste 500 de specii de animale marine. Unele dintre cele mai populare atracții în rândul vizitatorilor sunt animalele sălbatice rare din China, cum ar fi panda uriași, maimuțele aurii și tigrii. Cu toate acestea, colecția nu se limitează la speciile cu distribuție doar în China.

Din păcate pentru noi, am vizitat gradina în luna decembrie, pe un frig crunt, multe dintre animale fiind fie ascuse de frig în interior, fie în hibernare, așa că ne-am concentrat și noi vizita pe zonele acoperite. Grădina are 16 zone de expoziție și săli diferite, cea mai populară fiind Sala Panda, unde am văzut pentru prima dată urșii panda, pe viu, atât celebrul panda uriaș, cât și mai puțin cunoscutul panda roșu.

[Vizitat în 25.12.2009]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*