Grădina Botanică Regală Kew

Grădina Botanică Regală Kew a fost înființată în 1759 de către Prințesa Augusta, Prințesă de Wells și mama regelui George al III-lea. Scopul inițial al grădinii (grădinilor) a fost acela de a ”conține toate plantele cunoscute pe Pământ”. Având o suprafață de circa 130 hectare, Grădina Kew (sau Grădinile Kew) găzduiește cea mai mare și mai diversă colecție de plante din întreaga lume.

Printre principalele atracții ale grădinii sunt puntrea suspendată (Treetop Walkway), care oferă posibilitatea unei plimbări la înălțimea coronamentului arborilor; Casa palmierilor (Palm House), în care pot fi observate plante specifice pădurilor tropicale umede; Stupul, care recreează la o scară mare un stup; puntea de peste lac etc.

În anul 2003, Grădinile Botanice Regale Kew, au fost adăugate pe lista siturilor patrimoniului mondial UNECO, pentru rolul lor în istoria botanicii și a peisagisticii grădinilor.

Grădinile Kew sunt destul de ușor accesibile cu metroul, stația Kew Gardens fiind la mai puțin de 5 minute până la poarta de intrare Victoria. Am fost printre primii vizitatori care am ajuns aici, iar ca bonus a fost și vremea care a fost excelentă. Am început vizita cu sera și Casa palmierilor, după care am luat la rând majoritatea punctelor de atracție și a potecilor din grădini și ne-am bucurat din plin atmosfera plăcută. Punțin după prânz am decis să plecăm și să dedicăm cea de-a doua parte a zilei altor obiective din Londra.

[Vizitat în 26.05.2018]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*