Guilin: Elephant Trunk Hill

Elephant Trunk Hill este una din principalele atracții turistice și simboluri ale Guilinului. Este localizat la confluența râului Li cu râul Peach Blossom. Privit mai de la distanță, muntele arată ca un elefant gigantic stând în apă. Se spune că acest simbol al orașului este acolo de ceva milioane de ani. Muntele se ridică deasupra râului Li până la o altitudine de 55 m,  având o lungime de 108 m și o lățime de 100 m, dimensiuni mai mult sau mai puțin asemănătoare cu cele ale altor vârfuri din Guilin. Ca majoritatea parcurilor din Guilin accesul se face pe bază de bilet, care costă 40 RMB. Printre atracțiile sale se numără Water Moon Cave (Shuiyue Dong), Elephant’s Eye Stone și Puxian Pagoda.

Peștera Water Moon este o peșteră rotundă (de fapt mai bine zis o arcadă), prin care pătrunde lumina strălucitoare în nopțile cu lună și creează efecte spectaculoase. Se spune că de-a lungul secolelor a fost foarte apreciata de poeți și pictori, în jurul ei fiind multe sculpturi și inscripții, cel mai bine cunoscut fiind un poem al lui Lu Tu, unul dintre cele patru mari poeți ai dinastiei Song din Sud (1127-1279).

Ceva mai sus, pe la jumătatea muntelui, există o altă peșteră (o galerie care străbate mutele dintr-o parte în alta), denumită de localnici peștera Elephant Eye, datorită poziționării ei acolo unde ar cam trebui sa fie ochiul elefantului (oricum nu-ți dai seama din interiorul ei). Dimensiunile galeriei sunt de circa 2 m înălțime, 5-10 m lățime și aproximativ 52 m lungime.

În vârful muntelui se află Pagoda Puxian, pagodă construită în timpul dinastiei Ming (1368-1644). Pagoda, are 2 nivele, formă cilindrică și arată ca un mâner de sabie. Partea nordică a celui de-al doilea nivel are o imagine cu zeul Bodhisattva Puxian.

N-am apucat să petrec mult timp aici, așa că nu am reușit să ”reproduc” pozele „clasice” cu Elephant Trunk. Totuși este un obiect care nu trebuie ratat în Guilin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*