Cu trenul prin Alpi (Elveția)

Una dintre atracțiile Alpilor elvețieni este o plimbare cu trenul Glacier Express, care face legătura între Zermatt și St Moritz. Obiectivul meu principal în Alpi a fost vizitarea ghețatului Altech Arena, iar plimbarea cu trenul a fost un obiectiv secundar. Pentru aceasta n-am optat pentru trenul scenic, ci mai degrabă am mizat pe o imporvizație.

Pentru Altech-Arena am luat un tren de dimineață din Geneva până la Brig, de unde am făcut un drum dus-întors, două stații, până la Mörel. După ce am revenit de la Altech-Arena, am optat să merg spre Sargans, următoarea mea destinație, pe o rută mai lentă și cu mai multe schimburi de tren.

Primul segment a fost între Brig și Andermatt, zonă cu munți înalți, însă destul de îngustă și fără o vizibilitate deosebită. În Andermatt am schimbat trenul și am pornit mai departe spre Disentis/Mustér, cu un tren care a făcut mai multe bucle urcând pe versantul unui multe, lucru destul de spectaculos.

În Disentis/Mustér am schimbat cu cel de-al treilea tren, spre Chur. Pe acest segment, peisajul se schimbă radical, fiind o zonă mai joasă, iar pe versanții care mărginesc Rinul Anterior, zărindu-se câteva grote.

Ultimul tren l-am schimbat în Chur, iar de aici și până în Sargans, nu este un peisaj dloc spectacular.

Călătoria cu trenul între Brig și Disentis/Mustér este o alternativă mai ieftină la trenurile scenice care străbat Alpii elvețieini și chiar dacă vagoanele în care am călătorit nu au plafonul transparent, cu siguranță că merită încercată o astfel de experiență.

[Vizitat în 20.05.2022]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*