Cripta Cappuccini

Pentru prima mea vizită la Roma, am ales ca primul obiectiv vizitat să fie Cripta Cappuncini. Deși nu este în topul atracțiilor din Roma, am ales să vizitez cripta ca pe o simplă curiozitate și în același timp pentur că vizita nu necesita mult timp.

De la aeroport am luat trenul până la Roma Termini, gara centrală din Roma. De aici am optat să merg pe jos, centrul vechi fiind destul de aprope. După circa 1,5 km am ajuns în Piața Barbelini, biserica aflându-se la o aruncătură de băț, pe Via Veneto.

Biserica a fost Santa Maria della Concezione, cunoscută sub numele de „Biserica Capucinilor, a fost construită între 1624 și 1630 dorința Papei Urban al VIII-lea. Biserica a fost ocupată de călugării capucini care s-au mutat aici de la Biserica Sfântul Bonaventura.

Principala atracție a bisericii este cripta. Aceasta a fost construită un secol mai târziu, între 1732 și 1735, ca loc în care să fie îngropați călugărilor care au murit între 1528 și 1870, dar și pentru a strămuta osemintele provenite din gropile comune ale vechiului cimitir al Ordinului Capucinilor.

Cripta are mai multe săli de mici dimensiuni, fiecare decorată cu oase ale foștilor călugări. Printre oasele frumos aranjate se află și vreo câteva trupuri mumuficate de căligări, îmbrăcate în robele specific acestora. La intrare (unde am plătit și un bilet de vizitare), se specifică destul de clar că fotografiatul nu este permis, însă am reușit totuși să prind câteva cadre.

[Vizitat în 25.10.2010]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*