Colmar

Am vizitat Colmar-ul de 2 ori, ambele vizite fiind în mai puțin de o jumătate de an. Prima dată a fost când am făcut aici o escală scurtă pe drumul dinspre Strasboug spre Neuf – Brisach. Deși am fost doar în trecere, a fost suficient să revin o lună mai târziu, pentru o plimbare liniștită pe străzile orașului.

Colmar este al treilea oraș ca mărime din regiunea Grand Est din nord-estul Franței, situat la circa 65 km sud de Strasbourg. Din Strasbourg există trenuri spre Colmar la fiecare jumătate de oră și se face pe drum cam tot atât.

Istoria sa este destul de veche, fiind atestat documentar de dinainte de anul 1000, iar în 1226 a primit rangul de oraș imperial, din partea împăratului Frederic al II-lea. De-a lungul timpului orașul a avut o istorie destul de zbuciumată, fiind disputat de germani și francezi, situație care a culminat înainte și după Primul și al Doilea Război Mondial.

Colmar este un oraș foarte frumos, cu străzi înguste și pietruite, mărginite de clădiri medievale și renascentiste timpurii, construite în specificul alsacian, cu lemn încastrat în pereți. Centrul vechi este dominat de biserica gotică Saint-Martin, care datează din secolul al XIII-lea. Nu trebuie trecut cu vederea nici faptul că orașul este localitatea în care s-a născut Frédéric Auguste Bartholdi, cel care a realizat Statuia Libertății, statuie făcută cadou Statelor Unite de către Franța.

[Vizitat în 18.10.2018 și 26.11.2018]

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*