Château d’If

Una din atracțiile turistice care nu trebuie ratate în Marsilia este Château d’If. Aceasta este o fortăreață și o fostă închisoare situată pe insula d’If, cea mai mică insulă din arhipelagul Frioul, din apropiere de Marsilia.

Fortăreața a fost construită între anii 1527 și 1529 la ordinele regelui Francisc I, având ca principal rol protejarea Marsiliei și a floteri regale de invaziile străine, după ce Marsilia a fost anexată Franței în 1480. Între 1580 și 1871 fortăreața a servit ca închisoare, aici fiind închiși toți cei care se opuneau autorităților.

Fortăreața a devenit celebră în secolul al XIX-lea, după ce Alexandre Dumas a publicat, în anul 1844, celebra sa carte ”Contele de Monte Cristo”, principalul personaj din carte, Edmond Dantès, fiind închis aici. Există chiar și o încăpere care vrea să recreeze acea perioadă, unde este și un mic monitor care rulează câteva scene dintr-o ecranizare timpurie a cărții lui Dumas.

Accesul la fortăreață este destul de facil, în zona centrală a portului din Marsilia, Viex Port, existând mai multe companii care organizează excursii la Château d’If, întrega excursie durând mai puțin de 2 ore, inclusiv transferul spre și dinspre insulă.

[Vizitat în 12.09.2021]

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*