Charlottenburg Palace

Charlottenburg este cel mai mare și mai frumoas palat din Berlin. Palatul a fost construit la sfârșitul secolului al XVII-lea, pentru Sophie Charlotte, sora mai mică a a regelui George I al Marii Britanii, care s-a căsătorit în 1684 cu Friedrich, devnit mai în 1701 Friedrich ce Mare, regele Prusiei. Palatatul a fost numit după Sophie Charlotte, după moartea acesteia, la vârsta de 36 ani. În secolul al XVIII-lea palatul a fost extins combinând perfect multe decorațiuni interioare specifice deopotrivă stilului baroc și rococo.

Palatul are două părți principale: vechiul castel al Regelui Frederic și al Reginei Sofia-Charlotte și o aripă nouă, aparținând lui Frederic William III și a reginei Louise.

În prima secțiune am vizitat apartamentele regale, decorate cu stucaturi și aurire cu mobilier specific perioadei, galeria din stejar, dulapul oval cu însemnele regilor Prusiei, dulapul de porțelan, cu imensa sa colecție chineză și japoneză.

Cea de-a doua secțiune expune o colecție foarte fină de picturi franceze, camera Albă, galeria aurie, cu o lungime de 42 de metri, frumos decorată cu oglinzi, sufrageria și sala de bal rococo, Sala de argint cu vesela de aur, argint, sticlă și vesela rafinată de porțelan albastru și alb.

Foarte util pentru tur este audio-guide-ul, care oferă informații prețioase de-a lungul vizitei.

[Vizitat în 30.04.2013]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*