Catedrala din Köln

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din întreaga Germanie este reprezentat de Catedrala din Köln. Construcția Catedralei a început în 1248, dar a fost oprită în jurul anului 1560, lăsând-o neterminată. Lucrările au fost reluate vreo 300 ani mai târziu, prin anii 1840, catedrala fiind finalizată în 1880, conform planurilor inițiale.

Catedrala este construit în stilul gotic și impresionează prin dimensiunile sale enorme. Cu o înălțime de 157 m, Catedrala din Köln este considerată cea mai înaltă biserică din lume cu două turle, a doua cea mai mare biserică din Europa și a treia cea mai înaltă biserică din lume. În 1996, această catedrală a fost inclusă în lista siturilor UNESCO.

Eu am vizita catedrala venind cu trenul dinspre Bonn, după ce am făcut o escală și la Brühl. Catedrala este chiar lângă gară, așa că nu a fost pre dificil să ajung la ea. În schimb, în ciuda dimensiunilor sale mari, pare că este destul de înghesuită între mai multe construcții moderne, ceea ce atenuează din frumusețea sa. În ceea ce privește vizitarea sa, m-am rezumat la exterior și la o vizită scurtă în interior, deși există posibilitate de a se ajunge și în turle, dar și în visterie.

[Vizitat în 21.03.2019]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*