Castelul Schwerin

Schwerin este capitala landului german Mecklenburg-Vorpommern, din nord-estul Germaniei. Schwerin a fost menționat documentar pentru prima dată în 1018 ca Zuarina și i s-a acordat drepturi de oraș în 1160 de către Henric al III (Henric Leul). Între 1379 și 1815, Schwerin a devenit capitala Ducatului de Mecklenburg-Schwerin și a Marelui Ducatde Mecklenburg-Schwerin din 1815 până în 1918. Din 1918 și până în 1934, Schwerin, a fost capitala statului liber Mecklenburg-Schwerin și ulterior, până în 1952, a statului Mecklenburg, după unirea cu statul liber Mecklenburg-Strelitz.

Principala atracție a orașului este reprezentată Ansamblul rezidențial Schwerin, peisaj cultural reprezentativ pentru Perioada Romantică, fiind inclus în 2015, de către Germania, pe lista provizorie a siturilor UNESCO, cu posibilitatea de a fi inclus în listă în 2024. Istoria Castelului Schwerin, a început în secolul al X-lea, când strămoșii prinților Mecklenburg, au construit un castel fortificat pe insula de pe malul lacului Schwerin. În secolul al XVI-lea castelul a fost extins, fiind adăugate fațade cu teracote figurative și ornamentale tipice pentru Renașterea Mecklenburg. În secolul al XVII-lea a început transformarea castelului într-o clădire modernă, în primul rând prin modificarea spațiilor interioare. Reconstrucția castelului și transformarea lui a fost realizată între 1843 și 1857. În prezent castelul este recunoscut mai ales pentru cupola de aur, Biserica Castelului, sala tronului și statuia Niklot, iar din 1990 aici este sediul parlamentului landului Mecklenburg-Vorpommern.

În mare parte, atât în exterior, cât și în interior, castelul păstrează forma original cu excepția zonei interioare din aripa lacului, care a fost distrusă într-un incendiu în 1913. În prezent mai multe zone ale castelului sunt deschise publicului ca muzeu. Din punctul meu de vedere cea mai interesantă încăpere a fost Sala Armelor.

Grădina castelului a fost amenajată în secolul al XIX-lea și atrage mii de vizitatori datorită locației sale și ale drumurilor liniștite, dar și a pavilionului octogonal construit la începutul secolului al XIX-lea și folosit acum ca restaurant.

[Vizitat în 18.09.2015]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*