Castelul Lednice

Castelul Lednice, situat în sud-estul Cehiei, în apropiere de ganița cu Slovacia și Austria este considerat bijuteria Complexului Lednice-Valtice și unul dintre cele mai frumoase complexe în stil neogotic din Europa.

Istoria castelului Lednice este destul de veche, acesta avându-și originea în anul 1222, cât era doar un fort gotic. În anul 1322 domeniul de la Lednice a trecut în administrarea familiei de Liechtenstein, fiind conectat cu domeniul de la Valtice. În secolul al XVI-lea, Lednice a devenit un castel renascentist. Karel Liechtenstein a servit ca lider reprezentativ al Moraviei la începutul secolului al XVII-lea și a primit titlul de prinț. La sfârșitul secolului al XVII-lea, Castelul Lednice a suferit renovări în stil baroc. Forma actuală a castelului datează din secolul al XIX-lea (1846 și 1858), atunci când castelul a fost reconstruit în stilul neo-goticului englezesc, devenind o destinație de vară pentru familia de Liechtenstein.

În anul 1945 autoritățile comuniste au naționalizat castelul, acesta intrând în patrimoniul cultural al țării. Castelul Lednice, împreună cu Castelul Valtice și peisajul cultural din zonă au fost incluse în 1996 pe lista siturilor patrimoniului mondial UNESCO.


[Vizitat în 12.05.2016]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*