Castelul Doria – Chiaramonti

Drumul dintre Castelsardo, unde mi-am petrecut prima noapte din Sardinia și Arzachena, unde se găsesc mai multe situri preistorice, mi-a oferit posibilitatea să fac câteva escale pe traseu, pentru vizitarea mai multor obiective turistice, ceva mai modeste, dar destul de interesante.

După două escale la Stânca Elefant și Pădurea Pietrificată Carrucana, la intrarea în Chiaramonti am fost întâmpinați de ruinele unui castel situat în vârful dealului pe care s-a construit localitatea.

Castelul a fost construit între secolele XII și XIII de către familia Genovese dei Doria. În 1348 castelul a fost cucerit de aragonezi, însă 2 ani mai târziu a fost redată familiei Doria. În perioada următoare, castelul a făcut obiectul unor dispute locale, pentru ca din 1448 acesta să fie transformat în biserică – Biserica San Matteo. Castelul a fost abandonat în secolul al XIX-lea, când a fost contruită o nouă biserică în centrul localității, fiind ulterior jefuit.

În prezent ruinele castelului pot fi vizitate fără mari probleme, cu mențiunea că nu există vreun tarif de vizitare, dar nici foarte multe informații la fața locului.

[Vizitat în 27.04.2017]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*