Ruinele Castelului Cēsis

Situat la circa 90 km de Riga, în partea centrală a regiunii Vidzeme, Cēsis este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din Letonia. Orașul datează din a doua jumătate a secolului al XIII-lea. Principala atracție turistică a orașului o reprezintă Castelul Cēsis, unul dintre cele mai bine conservate castele medievale din Letonia.

Castelul a fost ridicat în 1214 de către cavalerii livonieni și a devenit unul dintre principalele centrele administrative și economice ale Ordinul Cavalerilor Teutoni din Livonia. În 1577, castelul a fost asediat și prădat de Ivan cel Groaznic. Ulterior castelul a trecut prin diferite transformări, mai ales în ceea ce privește proprietarii și originile acestora.

În 1777 castelul a fost cumpărat de familia germană Sievers, care l-a deținut până în 1917 și care a construit o nouă secțiune care include și partea inferioară a turnului medieval.

Alături de ruinele castelului în Cēsis mai pot fi vizitate și alte clădiri din Evul Mediu, printre care se remarcă Biserica Sf. Ioan, construită în perioada 1281 – 1284, dar și unele clădiri datând din secolul al XVIII-lea. În mod cert vizita a meritată, chiar dacă durata acesteia a fost de numai o oră.

[Vizitat în 16.10.2015]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*