Ruinele Castelului Bauska

Deși nu mi-am propus să vizitez castelul Bauska, întâmplarea a făcut să fie în drumul meu către Palatul Rundāle, un obiectiv mult mai celebru din sudul Letoniei. Castelul este situat pe o peninsulă îngustă, la confluența râurilor Mūsa și Mēmele.

Castelul Bauska a fost construit în secolul al XV-lea (1443-1450) de către Ordinul Livonian, o ramură a Cavalerilor Teutoni. Castelul avea un turn de veghe, ziduri de 3,5 m grosime, o închisoare aflată sub turn, garnizoană și pod la poarta de acces.

După prăbușirea Ordinului Livonian în anul 1562, castelul Bauska a devenit una din reședințele Ducelui Courland. În această perioadă (secolul al XVI-lea) a început construcția unei noi secțiuni, schimbându-se și destinația acestuia din fortificație militară în conac.

În 1706, în timpul Marelui Război de Nord, atât castelul cât și conacul au fost aruncate în aer de către armata rusă. În prezent se poate vizita conacul, care este restaurat complet, precum și ruinele fortificației inițiale, întreaga vizită durând mai puțin de o oră.

 

[Vizitat în 17.10.2015]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*