Cascada Muradiye

Cascada Muradiye este una dintre atracțiile turistice care pot fi vizitate în jurul Lacului Van. Cascada se găsește în localitatea Muradiye, în apropiere de Ecris și la o distanță de circa 80 km de centrul orașului Van.

Cascada este foarte populară printre localnicii și turiștii turici, fiind un loc ideal de picnic și fotografii. Ea poartă numele sultanului Murad al IV-lea, care a domnit în Imperiul Otoman din 1623 până la moartea sa în 1640 și care a cucerit Bagdadul în 1638, după o luptă împotriva Imperiului Persan. Sultanul Murad al IV-lea și-a stabilit tabăra în această zonă în timpul campaniei sale către Bagdad.

Accesul la cascadă este destul de ușor, fie pe un pod pietonal suspendat, fie pe un pod auto situat câteva sute de metri mai aval. Eu am ajuns la cascadă venind dinspre Erzurum și îndreptându-mă spre Van. Am nimerit însă pe un drum de pământ de vreo câțiva kilometrii, paralel cu râul, după ce am urmat un indicator de pe marginea drumului. Am revenit la cascadă două zile mai târziu, când am făcut aici o scurtă escală pe drumul spre Doğubeyazıt, o escală inclusă de regulă în programul expedițiilor către Vârful Ararat.

[Vizitat în 27 și 29.07.2022]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*