Cascada Kravica

Cascada Kravica este una dintre cele mai frumoase cascade din Bosnia și Herțegovina. Ea se găsește la circa 40 km de Mostar, în provincia Herțegovina. Noi am ajuns aici după ce am vizitat mai înainte Počitelj și Mănăstirea Dervish din Blagaj.

Cascada s-a format datorită structurii rocii din zonă (tuf calcaros), având o înălțime de circa 25 m. Vizitarea cascadei vine la pachet și cu plajă, scăldat și picnic. Același lucru l-am făcut și noi, iar după ce ne-am lăsat mașinile în parcare am urmat poteca-bulevard de pe marginea cascadei și am coborât la lacul format pe râu, unde ne-am integrat perfect cu localnicii.

Apa este destul de plăcută din toate punctele de vedere: suficient de caldă, dar în același timp răcoroasă, are zone cu adâncime mai mare dar și zone cu adâncime mică. În zona cascadei sunt multe stânci. Pentru amatorii de sărituri există niște locuri preferate de localnici de unde se poate sări fără probleme.

Trebuie să remarc faptul că zona are cam de toate, adică vestiare, dușuri, toalete, un restaurant cu mâncăruri specifice chiar și loc de unde să-ți cumperi niște magneți de frigider, dacă te interesează.

[Vizitat în 20.08.2017]

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*