Stânca Elefant și Pădurea Pietrificată Carrucana (Sardinia)

O plimbare prin Sardinia poate oferi pe lângă vizitarea unor obiective de top și posibilitatea unor scurte escale la obiective mai puțin vizitate. Noi am plecat de dimineață din Castelsardo spre Chiaramonti și după vreo 6 km am făcut prima oprire la Roccia dell’Elefante. Aceasta este o stâncă situată chiar la marginea drumului și care aduce destul de bine cu un elefant.

Am pornit mai departe și aproape o oră am ajuns la Martis. Chiar înainte de intrare în localitate, există un indicator care poate trece ușor neobservat, spre o pădure pietrificată. Deși nu era în programul nostru am decis să ne abatem pentru câteva minute.

Pădurea pietrificată Carrucana s-a format acum vreo 25 milioane de ani, în Miocen, prin fosilizarea unor trunchiuri de copaci. În imediata apropiere a parcării sunt mai multe trunchiuri fosilizate, însă zona cu astfel de pietre este mult mai extinsă. Din păcate nici timpul nostru și nici vegetația destul de mare nu ne-au permis să le vizităm pe toate, însă escala a meritat, mai ales că nu există multe astfel de locuri în lume.

[Vizitat în 27.04.2017]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*