Caesarea

Caesarea a fost un oraș roman sitat pe coasta Mării Mediterane, situat aproximativ la jumătatea distanței dintre Tel Aviv și Haifa și unde se poate ajunge, cu mașina, din oricare dintre acestea în aproximativ 35-40 de minute.

Caesarea a fost construită într-un timp relativ scurt, între 22 și 10 î.e.n., la inițiativa regelui Irod, rege vasal Imperiului Roman și a avut rol de capitală a Imperiului Roman în regiunea Iudeei. Locația a fost aleasă pe locul unui mic port fenician.

Orașul a înflorit în perioada bizantină, având o ultimă perioadă de glorie în timpul cruciadelor. Ruinele romane includ un teatru, un hipodrom, apeducte, palate și un amfiteatru reconstruit. Din perioada cruciaților s-au păstrat ruinele fostei Biserici Episcopale și părți din zidul orașului. Teatrul Roman, construit tot în vremea lui Irod, este cel mai vechi dintre toate teatrele romane din Israel. Caesarea face parte din Lista provizorie a Israelului pentru a se califica pentru includerea în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

[Vizitat în 02.12.2017]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*