Cabo Da Roca

În momentul în care mi-am făcut programul pentru vacanța din Portugalia, m-am tot gândit cum să-mi eficientizez mai bine vizitarea obiectivelor, astfel încât să nu pierd foarte mult timp când o să ajung la Cabo da Roca. Totul s-a rezolvat venit de la sine, în momentul în care mi-am făcut rezervarea la un hotel din Sintra. În plus, ținând cont de ora de aterizare a avionului, totul a picat numai bine, astfel încât să avem program încă din prima zi.

Prima escală am făcut-o la hotel, unde am fost condiționați de ora până la care trebuia să facem check-in-ul. După ce ne-am luat camera în primire am pornit spre Cabo da Roca (25 km) la timp pentru a prinde apusul.

Cabo da Roca este cel mai vestic punct al Europei continentale, argument suficient de bun ca să ne grăbim să ajungem cât mai repede pe marginea falezei. Cum era de așteptat, destulă lume avea același obiectiv ca și noi, așa că mi-a fost practic imposibil să fotografiez borna care marchează locul unde se termină Europa, fără să prind o umbră umană pe acesta.

La rândul ei, priveliștea a fost una deosebită, cu faleza se ridică la peste 100 m deasupra apei, și Oceanul Atlantic cât vezi cu ochii. În plus, soarele se pregătea să apună. Din păcate noi nu am luat în calcul vântul puternic și frigul care ne-a ajuns rapid la oase, ținând cont că eram mai degrabă în haine lejere, de vară. Așa că una dintre recomandări este să aveți o geacă sau orice altceva care să țină de cald și vântul la distanță.

Noi am ajuns la Cabo da Roca cu mașina închiriată, însă există și posibilitatea să se ajungă acolo cu transportul în comun.

[Vizitat în 13.08.2019]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*