Buddha Lantau (Tian Tan Buddha)

Una dintre destinațiile care nu trebuie ratate în Hong Kong este Buddha Lantau sau Tian Tan Buddha, situată pe insula Lantau. Accesul în zonă se face relative ușor, existând metrou (MTR) direct până stația Tung Chung, ultima stație situată la poalele muntelui pe care se află statuia. Aici am ieșit din stația de metrou pe la ieșirea B, care dă direct spre piața Tung Chung, punctul de îmbarcare spre munte. Noi am optat pentru telegondola Ngong Ping (Ngong Ping 360 Cable Car), alte opțiuni fiind reprezentate de autobuze sau de mersul pe jos. Eu personal recomand telegonodola nu numai pentru timpul mai scurt de ajuns în vârful muntelui (aproximativ 25 min), dar și pentru priveliștea pe care o ai asupra zonei. Din fericire s-a nimerit să ajungem într-o zi mai liniștită, așa că nu a fost nevoie să stăm la coadă, deși acest lucru se poate întâmpla frecvent.

De la stația de telegondolă se ajunge imediat în dreptul statuii, de unde pare și mai impresionantă când vezi cele 268 trepte pe care trebuie să le urci până la baza statuii. Din fericire urcatul scărilor nu ne-a afectat prea tare, așa că în scurt timp am fost la baza statuii, care este într-adevăr mare. Marele Buddha de pe insula Lantau sau Tian Tan Buddha este cea mai mare statuie a lui Buddha așezat construită în aer liber. Ea are o înălțime de 34 m și cântărește cca 250 tone și este orientată cu fața spre nord, se pare că spre Beijing.

În fața statuii se găsește și Mănăstirea Po Lin, pe care am vizitat-o după ce am coborât de la statuie. Mănăstirea a fost construită în 1906, iar numele actual i-a fost dat în 1924. Deși este un pic mai modestă comparativ cu alte mănăstiri budiste, mănăstirea merită vizitată, mai ales dacă ajungeți numai în Hong Kong nu și la China.

[Vizitat în 04.01.2010]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*