Bryce Canyon National Park

Periplul prin SUA a continuat cu Parcul Național Bryce Canyon. Am ajuns acolo după amiază, după ce am mai tras o tură scurtă prin Grand Canyon North Rim (versantul nordic din Marele Canion).

Sosirea în Bryce Canyon a coincis cu o ploaie torențială și cum nici măcar n-am putut ieși din mașină, nu ne-am oprit la centrul de vizitare, ci am mers în continuare, până la punctul terminus al drumului care străbate parcul (Bryce Canyon Scenic Drive), în zona Bryce Point. Din păcate, n-am reușit să vedem prea mult, așa că am mai zăbovit puțin în mașină. În cele din urmă, am avut noroc și ploaia s-a domolit, așa că am putut ieși câteva minute.

Cum opțiunea era de a face un traseul, iar ploaia nu ne-a permis, ne-am continuat drumul înapoi către centrul de vizitare și lodge, încercând (în ciuda ploii) să facem câte o escală la fiecare punct de belvedere Inspiration poit și altele, încercând să ne amuzăm de altitudinile de peste 8000 … de feets.

Între timp s-a oprit și ploaia, iar cei de la parc și-au început activitatea de informare a vizitatorilor. Așa am aflat ceva detalii despre un incendiu din zona parcului. Așa am aflat că, după mulți ani în care s-au luptat cu incendiile, în prezent este o abordare pasivă, prin care se urmărește evoluția acestora, fără intervenția umană, întrucât incendiile sunt naturale. În cazul de față a fost vorba de un incendiu pornit în urmă cu circa 1 lună și care a ars mocnit până în urmă cu o zi când s-a extins pe o suprafață de peste 10 ori mai mare. Noroc cu ploaia torențială că altfel autoritățile ar fi fost nevoite să intervină masiv și probabil că noi n-am fi avut șansa să vizităm parcul.

După ce am revenit în zona cazării (lodge), ne-am parcat mașina, am profitat că ploaia încetase și am pornit să facem un circuit. Ne-am îndreptat spre Sunset point și am pornit pe Navajo Loop Trail, pe care l-am combinat în continuare cu Queen Garden Trail și ne-am finalizat tura la Sunrise Point, la mică distanță de locul de unde am pornit. Cu tot cu opriri pentru poze la principalele atracții (Thor’s Hammer, Queen Victoria, veverițe etc.), nu cred că întregul circuit ne-a luat mai mult de 2 ore. În orice caz, vremea nu era cea mai potrivită pentru un circuit mai lung așa că ne-am îndreptat spre cazare.

Partea cea mai bună a fost că am avut cazare chiar în inima parcului la Lodge-ul de acolo. Cazarea în parc a avut și un bonus special. După cină, în sala de conferințe a centrului de vizitare a fost o prelegere despre lună, cu ocazia aniversării a 40 ani de la prima aselenizare. A fost destul de interesant și am aflat și lucruri noi.

A doua zi am pornit spre următoarea destinație, Zion National Park, dar nu înainte de a face o scurtă escală și prin satul Bryce, de la intrarea în parc, un sat oarecum încremenit în timp.

[Vizitat la 20 iulie 2009]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*