Boscoreale

Boscoreale este o mică localitate situată pe versantul sudic al Muntelui Vezuviu, la doar câțiva km de Pompei, de unde am ajuns pe jos. La fel ca celelalte localități din zonă și Boscoreale a fost acoperit de lava vulcanică, după erupția Vezuviului din anul 79.

Boscoreale a devenit cunoscut în urma săpăturilor arheologice de sfârșitul secolului al XIX-lea, când au fost excavate vila romană a lui Publius Fannius Synistor și aproximativ 30 de proprietăți agricole (villa rustica).

În 1991 aici a fost amenajat un muzeu arheologic, Antiquarium di Boscoreale într-o clădire din apropierea sitului arheologic de la Vila Regina. Expoziția din Antiquarium prezintă numeroasele descoperiri arheologice găsite în timpul săpăturilor efectuate între sfârșitul secolului al XIX-lea și primele decenii ale secolului al XX-lea. Multe dintre relicvele găsite sunt într-o stare de conservare foarte bună, datorită lavei vulcanice care le-a protejat de-a lungul timpului.

În fața muzeului se află Vila Regina, o vilă rustică tipică, care cuprinde diverse încăperi dispuse pe cele trei laturi ale unei curți deschise. Din păcate, la momentul vizitei mele accesul în la vilă nu a fost permis, din cauza unor lucrări de restaurare, însă ea se poate vedea destul de bine din partea superioară.

[Vizitat în 26.12.2018]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*