Observatorul antic din Beijing

Observatorul antic din Beijing este un obiectiv turistic mai puțin vizitat, dar care nu ar trebui ratat. Accesul este destul de ușor, fiind la circa 250 m de stația de metrou  Jianguomen (liniile 1 și 2, ieșirea C).

Observatorul a fost construit în 1442, fiind unul dintre cele mai vechi observatoare regale din lume. Acesta a funcționat până în 1927 cât în Beijing a fost construit un nou observator, acesta fiind transformat în muzeu.

Vizitarea observatorului include 2 secțiuni principale. Prima dintre ele, o platformă exterioară, cuprinde o seturi de instrumente astronomice din bronz, cu ajutorul cărora de putea observa cerul și realiza diferite calcule.

În afara platformei, circuitul include și Palatul Ziwei, Sala Cklepsidrei și alte câteva încăperi în care se derula activitate în antichitate, în care pot fi observate o serie de echipamente specifice observării cerului, de mai mici dimensiuni.

Muzeul este relativ mic, iar întreaga vizită a durat circa o oră, așa că este bine de vizitat ca o completare la alte obiective care necesită un timp mai lung de vizitare.

[Vizitat în 29.12.2009]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*