Beguinajul din Hoogstraten

Hoogstraten este o localitate din Belgia, situată pe granița cu Olanda, recunoscută în principal prin faptul că aici se găsește una dintre componentele Sitului Patrimoniului Mondial Beguinajele Flamande, recunoscut de UNESCO în 1998.

Fiind destul departe de Bruxelles și mai ales că în Belgia sunt multe orașe cu mult mai multe obiective care merită vizitate, nu este deloc ușor de vizitat. Eu am ajuns la Hoogstraten într-un scurt circuit, de o ceva mai mult de o jumătate de zi, care a mai inclus Turnhout și Antwerp.

Beguinajul din Hoogstraten este amplasat la drumul principal, chiar în centrul localității și poate fi vizitat destul de ușor, ca o plimbare printr-o curte interioară. Acesta datează din secolul al XIV-lea și cuprinde 36 de case, câteva anexe și o biserică. În perioada sa de glorie, aici au existat peste 160 de case, care au fost în mare parte demolate în secolele următoare. Există chiar și o mică colecție muzeală, amenajată într-o casă, care se poate vizita liber, fără bilet.

Am petrecut aici mai puțin de o oră, fiind constrâns mai ales de orarul autobuzului cu care am venit dinspre Turnhout și cel cu care am plecat spre Antwerp, ținând cont că acestea circulă la intervale de o oră sau mai mult, așa că dacă ai ratat ora, trebuie să aștepti mult și bine, fără să ai alte opțiuni de vizitat în zonă.

[Vizitat în 27.03.2019]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*