Bad Ischl

Unul dintre cele mai faimoase orașe din Austria este Bad Ischl, o stațiune balneară situată în apropiere de Salzburg. Bad Ischl este o destinație turistică cu multe spa-uri, renumită în special pentru Regina Sissi, dar și pentru minele de sare din zonă.

Bad Ischl a fost menționat documentar, pentru prima dată, într-o carte din 1262 ca Iselen. În 1419, arhiducele Albert al V-lea al Austriei a stabilit scaunul Salzkammer (Camera de sare) în Castelul Wildenstein. Ulterior, în 1466, Ischl a primit privilegii de oraș-târg de la împăratul Frederic al III-lea. Orașul este fosta capitală de vară a familiei regale Austro-Ungare și a fost asociat cu Dinastia Imperială Habsburgică de cel puțin 700 de ani.

Principala atracție din Bad Ischl este Kaiservilla (Vila Imperială) și Kaiserpark (Parcul Imperial), care au servit drept reședință de vară a lui Franz Joseph și Sissi, în prezent fiind amenajate ca muzeu.

În vilă este amenajată o colecție impresionantă de trofee de vânătoare, împăratul Franz Josef, care a fost și un mare vânător, și-a petrecut aici vacanțele de vară aproape în fiecare an de la începutul lunii iulie până la sfârșitul lunii august în acest mic palat de vară. Tot aici, poate fi văzută și camera de lucru a împăratului Franz Joseph și biroul la care acesta a semnat, pe 28 iulie 1914, declarația de război împotriva Serbiei, cea care a condus laa începutul Primului Război Mondial.

Pe lângă camerele cu trofee de vânătoare, aici se mai multe camere ale împărătesei austriece Elisabeta, mult mai cunoscută ca împărăteasa „Sissi”. Printre acestea se remarcă Salonul Gri, unde a locuit împărăteasa Elisabeta și din care a plecat la 16 iulie 1898 în Elveția, călătorie care s-a încheiat cu asasinarea ei. Într-un colt al acestui salon este o mică capelă unde sunt păstrate perna de pe patul de moarte al împărătesei, certificatul de deces și buchetul mortuar al acesteia.

Kaiservilla este înconjurată de spațiosul Kaiserpark, unde se găsește și fosta ceainărie a împărătesei Elisabeta, Marmorschlössl.

[Vizitat în 12.12.2015]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*