Argos

În drumul meu dintre Nafplio și Mycene am făcut o escală în Argos, oraș important din punct de vedere istoric în zona golfului Argolis. Fiind locuit continuu în ultimii 7000 ani, Argos este unul dintre cele mai vechi orașe din Europa și din Grecia. Orașul a avut o dezvoltare și importanță semnificativă în perioada miceniană.

Aici pot fi văzute numeroase monumente antice dintre care se disting Heraionul din Argos, teatrul, cetatea Larisa. Heraionul din Argos a fost templul cel mai mare din Argolida, dedicat zeiței Hera, protectoarea orașului. Teatrul, mai mare decât cel de la Epidavros, are 89 de rânduri si poate găzdui circa 20.000 spectatori. Romanii au remodelat teatrul și au adăugat rândurile din față, totodată remodelând si scena. Exista și un al doilea teatru (teatru interior), situat la circa 100 m de primul și o baie romană.

O altă atracție o reprezintă cetatea Larissa, construită în sec. al XII-lea pe amplasamentul vechiului Acropolis si care e o îmbinare de arhitectura bizantină, venețiană, franceză și otomană. Din păcate eu n-am avut timp să le vizitez așa că pozele le voi adăuga data viitoare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*