Anantara Eastern Mangroves

Eforturile de conservare a naturii din Emiratele Arabe Unite din ultimii ani s-au concentrat, printre altele, pe reconstrucția ecologică a zonelor de mangrove. Principalele zone de mangrove sunt Anantara Eastern Mangroves și Jubail Mangrove Park, ambele situate în Emiratul Abu Dhabi.

Am ales ca prima vizită la mangrove să fie la Anantara Eastern Mangroves. Cum transportul public în Abu Dhabi este ca și inexistent, am ajuns la parc cu taxiul. Interesant este că pentru acces în parcul național trebuie traversată recepția hotelului Anantara Eastern Mangroves Abu Dhabi. Chiar în parte din spatele hotelului este un debarcader destul de mare, cu ceva bărci, dar mai ales cu caiace. După ce am închiriat un caiac cu 100 AED (în prezent prețul fiind de 160 AED) și mi s-a făcut un mic instructaj, am pornit de unul sigur cu caiacul. Trebuie avut în vedere că la centrul de închiriere se cere și un număr de telefon local, în cazul în care ai de gând să te rătăcești printre mangrove și nu ajungi înapoi într-un timp rezonabil.

Parcul Național de Mangrove cuprinde păduri de mangrove, mlaștini, comunități de alge și mlaștini, acoperind peste 75% din suprafața totală a pădurilor de mangrove din Emiratele Arabe Unite. Zona nu are numai o floră diversă, dar aici se găsește și o mare varietate de animale, printre care 60 specii de păsări, pești, crabi, țestoase și alte animale marine.

Accesul la mangrove nu se face direct, în sensul că pe partea opusă a hotelului este un zid compact de mangrove. Prin urmare a trebuit să vâslesc spre dreapta, către un pod din apropiere, pe sub care se ocolește pe canalul principal din parcul de mangrove. Nu departe este un mic foișor, cu un panou informativ, care oferă informații suplimentare despre parc.

Mi-am continuat vizita și am intrat pe niște canale secundare, vâslind chiar pe sub mangrove și pe alocuri la apă foarte mică. Deși am ajuns la o oră cam nepotrivită pentru a vedea multe specii de păsări sau alte animale, vizita a fost una foarte reușită și mai ales relaxantă. Întreaga tură a durat circa 2 ore, cam cât o vizită standard cu ghid, însă se poate prelungi cât de mult dorești, cu condiția să lași numărul de telefon la organizatori.

Pentru cei mai comozi, care nu doresc să vâslească, hotelul Anantara Eastern Mangroves oferă o terasă de unde se poate vedea, de sus, întreaga pădure de mangrove.

[Vizitat în 20.01.2023]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*