AlUla: Shalal Cafe

Una dintre atracțiile care mi-au fost recomandate pentru a fi vizitate în regiunea AlUla a fost Cafeneaua Shalal (Shalal Cafe). Cafeneaua se află la circa 30 km de centrul de vizitare de la situl arheologic Hegra, unde am ajuns traversând un peisaj foarte frumos din deșertul Gharameel.

Nu sunt suficiente indicatoare către cafenea, însă punctul de pe GPS m-a dus direct acolo, iar cu excepția ultimelor vreo 200 m, drumul este perfect asfaltat. Am parcat mașina, însă pentru a ajunge la cafenea a trebuit să plătesc mai întâi un bilet de acces de 10 riali, tarif care s-a putut plăti cu cardul.

Imediat după casa de bilete improvizată, se intră într-un canion foarte îngust, care reprezintă el singur o atracție interesantă. După o plimbare de vreo 5 minute, prin nisipul din canion am ajuns la o zonă deschisă unde există o cafenea și se poate lua masa în aer liber.

Meniul nu este chiar punctul forte de aici, însă este interesantă datorită amplasării ei, fiind înconjurată de stânci înalte. Eu m-am rezumat la un desert dulce, dar din păcate nu desert local ci o clătită tipic franțuzească.

[Vizitat în 23.01.2024]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*