AlUla: Elephant rock

Stânca ”Elefant” (Elephant Rock sau Jabal AlFil) este o formațiune de stâncă uimitoare și neobișnuită, care seamănă cu un elefant uriaș. Stânca are 52 de metri înălțime și este una dintre stâncile de gresie care se ridică din deșert, modelate de vânt de-a lungul timpului.

Datorită formei sale unice, stânca a devenit o atracție principală a zonei AlUla, motiv pentru care aici s-a amenajat o cafenea și un restaurant și o parcare care le deservește. Restaurantul se deschide la ora 5 pm și se închide după miezul nopții, la ora 1 am.

Am vizitat zona de două ori, prima data fiind seara, după lăsarea întunericului. Stânca, dar și poteca pavata dintre parcare și restaurant, sunt luminate destul de bine, dar suficient de discret, în așa fel încât să pună în valoare formațiunea.

M-am întors a doua zi pentru a vedea formațiunea pe timpul zilei. Ziua atât parcarea cât și restaurantul sunt închise, iar paznicul de serviciu a fost foarte deranjat că am intrat 5 minute pentru niște poze în parcare. Prin urmare, am parcat mașina la vreo două sute de metrii de restaurant și mi-am continuat vizita la Vessel (Jar) rock. Aceasta este situată în apropiere și de acolo Elephant Rock se vede chiar mai bine, fiind o imagine de ansamblu asupra întregii zone.

[Vizitat în 23-24.01.2024]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*