Insulele Atolului Alif Dhaal

Cred că mulți dintre cei care citesc aceste postări au visat măcar o dată la un sejur pe o insulă din Maldive. Cu toate acestea, dacă nu ești pregătit să stai o săptămână nemișcat la pajă, devide destul de plictisitor. Așa este și în cazul meu, motiv pentru care am optat să merg în excursie la două insuțile din vecinătatea resortului meu Sun Island situat pe insula Nalaguraidhoo din Atolul Ari de Sud (South Ari Atoll sau Alif Dhaal).

În afara scufundărilor, opțiunile de plecat de pe insulă sunt destul de limitate, așa că am ales două excursii organizate, pe insulițe locuite de localnici, din imediata vecinătate a resortului.

Prima excusie a fost la Dhigurah, în vecinătatea căreia este o zonă în care o populație de rechini-balenă stau toată perioada anului. Cea de-a doua excursie a fost la Maamingili, cea mai mare și mai populată dintre insulele atolului Alif Dhaal, care se învecinează cu Zona Marină Protejată South Ari.

Între cele două insule nu sunt mari diferențe, în ambele existând câte o uliță principală, o școală cu clase fără uși sau ferestre (nu din cauză că au fost distruse, ci pentru că așa au fost proiectate), o mică moschee și un cmitir musulman.

Nu este nimic spectaculos, însă este interesant de văzut, mai ales că resortul nu prea are nimic din cultura locală și mă refer aici nu numai la arhitectură și mâncare, dar și la personal, aproape toți angajații fiind din alte zone ale Asiei. Un lucru foarte intereasant pe care l-am aflat în aceste vizite este faptul că materialul de construcție tradițional, adică coralul, a fost înlocuit cu beton și alte materiale de construcție, pentru protecția recifurilor de corali, o măsură bună pentur protecția biodiversității, dar cu efecte asupra arhitecturii și tradiților locale.

Dhigurah:

Maamingili:

 [Vizitat în 01.04.2011 și 04.04.2011]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*